maandag 7 december 2020

Verwachtingen versus realiteit

Ben jij ook iemand die zegt niks te verwachten, maar stiekem toch hoopt op een cadeautje van je partner? En dat het dan ook nog eens een cadeautje is waar over is nagedacht? Dat helemaal bij jou en je wensen past? Dan is het tijd om wakker te worden. Tenzij je nog samen op een roze wolk zit of een relatie hebt met een kloon van jezelf, maar als dat zo was zou je deze blog waarschijnlijk niet lezen. Pakjesavond hebben we inmiddels gehad, maar kerst moet nog komen. Er is nog hoop op het juiste cadeau, maar dan moeten we het als dames wel even iets anders aanpakken…

Het is tijd om de realiteit onder ogen te zien. Want je partner, in dit verhaal is dat iemand van het andere geslacht, is niet zo attent als jij bent. Hij bedenkt niet weken voor pakjesavond wat hij voor je zal kopen. Hij is ab-so-luut niet bezig met de gedachte dat hij zijn wederhelft eens fijn zal verrassen met iets dat ze nooit verwacht! En al helemaal niet met bijzaken als een passend gedicht vol lieve woorden of een surprise waar avonden aan vrije tijd in gaat zitten. Nee dames, dat doen onze mannen niet. Wij wel, maar zij niet.  

Ik snap als geen ander de teleurstelling als het dan eindelijk pakjesavond is en op het moment dat de bodem van de jute zakken is bereikt jij niet hebt gekregen wat je toch al niet had verwacht. Je laat niks merken, maar vraagt je toch even af waarom je in godsnaam zoveel moeite hebt gedaan voor dat unieke cadeau, waarover is nagedacht, mét bijpassend gedicht én surprise voor de liefde van je leven. Dat natuurlijk al weken boven in de kast ligt en waar jij al die tijd voorpret om hebt gehad. Tot nu, want nu vraag je je af of jij dan niets waard bent? Anders had hij wel wat (meer) moeite gedaan. Toch?

Nee! Dit is het moment om de realiteit onder ogen te zien. Want lieve dames, de mannen van ons zijn zich van geen kwaad bewust. Echt niet. En als wij niets zeggen, verandert er ook niks. Dan ga je de komende jaren nog teleurgesteld of met ruzie naar bed, terwijl je wederhelft zich onder het genot van zijn zojuist gekregen chocoladeletter afvraagt wat hij in godsnaam nu weer verkeerd heeft gedaan. Om vervolgens weer doodleuk Studio Sport te gaan zitten kijken, in plaats van zich een potje schamen, jou gerust stellen en beloven alsnog een pracht cadeau voor je te regelen. Klinkt bekend?

Wat wij moeten doen is communiceren! Vertellen dat we toch stiekem een persoonlijk cadeautje verwachten. Vergeet daarbij niet om heel duidelijk te zijn, want als je alleen met hints gaat strooien, moet ik je alsnog teleurstellen. Dat zien ze niet! Lege flessen bodylotion met dat heerlijke geurtje op zijn nachtkastje? Plaatjes van die prachtige armband waar je van droomt in zijn broodtrommel? Gaat je niet helpen. Niet omdat ze het niet willen zien, maar omdat ze het GEWOON.NIET.ZIEN. Dat is net zoiets als de stapel schone was die pontificaal op de trap ligt en naar boven moet, maar waar manlief doodleuk overheen stapt en dan zegt dat hij het écht niet heeft gezien! Dus hints, niet doen. Dui-de-lijk communiceren. Vertel hem dat je het prettig vindt als hij wat moeite doet, net als jij.

Een vriendin gaf me een goede tip. Haar man bedoelt er ook nooit iets mee, maar moet, net als de meeste mannen, zo af en toe even geholpen worden in zijn spontaniteit. Het is wellicht niet zo romantisch, maar het voorkomt wel teleurstellingen in de toekomst. Zet je verlanglijstje in de telefoon van je man. Zo heeft hij het altijd bij de hand en is er geen excuus meer om geen cadeau te kopen. Je kunt het verlanglijstje het hele jaar bijhouden en geeft hem op deze manier een keuze uit meerdere opties, want dat vinden mannen toch belangrijk. Beslissen ze uiteindelijk toch zelf. En zo blijft het voor jou wel een verrassing wat je gaat krijgen. Het is dan wel niet zo spontaan, maar je krijgt tenminste wel een cadeau waar goed over is nagedacht, dat bij je past én voldoet aan je wensen. Kunnen jullie gezellig samen naar bed als pakjesavond erop zit. Of op de bank kijken naar de samenvatting van de eredivisie. Het is maar wat je leuk vindt….. Fijne kerst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten